Datum 2021

2 februari – 5 maj, eller
8 september – 9 december, eller hela året*

Omfattning

11,5 dagar lärarlett + e-learning

Hur

I klassrum eller på distans via FEIFLEX

Pris

73 500 kr (ex. moms)

Varför ska jag läsa den här kursen?

Denna utbildning ger dig de kunskaper som krävs för att jobba som livförsäkringsdistributör. Givetvis lever utbildningen upp till lagkraven, därutöver kommer vi att förankra lärandet i den yrkesverksamma rollen – både praktiskt och affärsmässigt. Vi anlitar lärare som är experter inom respektive område för att ge dig en så bra grund som möjligt till din fortsatta karriär. Det kräver inga förkunskaper, men ett klart plus om du har arbetat med eller har ett stort intresse kring finans och försäkring. Utbildningen är även InsureSec-förberedande.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till den som är redo att ta nästa steg i karriären. Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som livförsäkringsdsitributör. Har du arbetat i finans- eller försäkringsbranschen eller är intresserad av att byta inriktning, är det en livdiplomutbildning som kan skapa de förutsättningarna.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer ni att möta våra experter till lärare som går igenom nedan områden.

  • Distributörens roll och ansvar samt tillhörande regelverk (2 dagar)
  • Pensioner och förmåner enligt lag och avtal (3 dagar)
  • Livteknik och tjänstepension (2 dagar)
  • Juridik och skatt (3 dagar)
  • Instrument- och portföljteori (1 dag)
  • Affärskommunikation (1/2 dag)
  • GDPR Baskurs (e-learning)
  • Privatekonomi och företagsekonomi (e-learning)
  • Kundmötet (e-learning)

För detaljerat kursinnehåll, klicka här.

För sammanställt material inklusive datum, läs här.

*Observera att om du vill kan du välja att läsa livdiplomutbildningen under ett år istället för en termin. Välj i sådant fall det alternativet vid anmälan så återkommer vi till dig och gör en skräddarsydd planering!

Genomförandet

Innan kursens start kommer du att erhålla inloggningsuppgifter till en utbildningsplattform där du kan ta del av detaljerad kursinformation. Väljer du vanlig klassrumsundervisning i din anmälan så sker föreläsningarna på plats i Företagsekonomiska Institutets (FEI) lokaler i Stockholm. Väljer du FEIFLEX som undervisningsform kan du ta del av föreläsningarna digitalt i realtid via en utbildningsplattform.

Intyg

Du erhåller ett livdiplom efter godkänd utbildning. För att få godkänt krävs närvaro på samtliga kursmoment samt godkända kunskapstest. Kunskapstest sker löpande under utbildningens gång.

Utbildningen arrangeras av KNEX Försäkringshögskolan i samarbete med FEI (Företagsekonomiska Institutet).

Kursen ges av KNEX Försäkringshögskolan i samarbete med FEI.
Villkor

Avtal
I samband med anmälan kommer ett avtal (se här) att upprättas och skickas som kopia till dig som kund (nedan Köpare). I avtalet finns de fullständiga villkoren, nedan sammanfattas några av dessa.

Pris- och betalningsvillkor
Utbildningens pris är 73 500 kr exkl. moms, vilket erläggs av Köparen till Säljaren mot faktura med betaltid 20 dagar.

Kurslitteratur ingår i priset samt kaffe och lunch vid sammankomster. De onlineverktyg som krävs för att deltagaren ska kunna genomföra utbildningen ingår.

Anmälningsvillkor
Utbildningen kan avbeställas 4 veckor före kursstart utan att Köparen behöver erlägga någon ersättning. Vid avbokning 2-4 veckor före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Vid senare avbokning debiteras 100 % av kursavgiften.

Om den anmälda deltagaren av någon anledning inte kan påbörja utbildningen kan platsen erbjudas till någon annan. Deltagaren har även rätt att fram till och med 2 veckor före kursstart byta till en senare start av samma kurs.

Hantering av personuppgifter
FEI och KNEX är personuppgiftsansvariga beträffande sådana uppgifter som Köparen lämnar till FEI eller KNEX om sig själv och om deltagaren.

Klicka här för att ta del av KNEX integritetspolicy och information om hur KNEX behandlar dina personuppgifter.

Klicka här för att ta del av FEI:s integritetspolicy och information om hur FEI behandlar dina personuppgifter.